Ago International verlegt de grenzen van de rekrutering ook naar de bestuurskamers

http://www.madeinwest-vlaanderen.be/wp-content/uploads/2018/02/Ago-International-759x500.jpg

Zoals verschenen in Made in West-Vlaanderen

KORTRIJK – Het top HR-selectiekantoor AGO International, notoir leverancier van de betere medewerkers aan grote Belgische bedrijven, kmo’s en multinationals, breidt zijn actieradius meer en meer uit. Nu worden ook diensten geleverd voor de bestuurskamers. Naast de liefst negentien sectoren waar in opdracht van de bedrijfswereld gezocht wordt naar talent voor alle mogelijke kader- en middenkaderfuncties en topbedienden, worden er nu ook vertrouwenspersonen gezocht en aangeworven die als externe adviseurs zetelen in de meest diverse Raden van Bestuur.

AGO INTERNATIONAL werd 28 jaar terug in de thuisbasis Kortrijk – waar nog altijd de roots en de hoofdzetel liggen – opgericht door de graag discreet opererende Patrick Levecque. Het HR- en selectiekantoor groeide sterk, zowel qua aantal sectoren (liefst 19 met elk een à la carte marktbenadering), als geografisch. Naast filialen in Sint-Martens-Latem en Brussel, werden ook al kantoren opgericht in Londen (negen jaar terug) en in Rijsel (15 jaar terug). Volgens Patrick betekent de aanwezigheid in Londen en Rijsel een grote meerwaarde voor het aanwerven van expats. “We zijn zowel op de industrie als op diensten gericht”, heet het. “Daarbij zoeken we in opdracht van bedrijven naar toptalent voor de meest uiteenlopende functies: CEO’s, CFO’s, COO’s, alle C-levels maar ook personal assistents, exportmanagers, boekhouders, projectmanagers, assistent-bedrijfsleiders, plant managers of sales, het passeert allemaal de revue. Voor elk wat wils dus.”

Nieuw is dat we nu ook meer en meer aangezocht worden om vertrouwenspersonen te zoeken die als externe en onafhankelijke adviseurs kunnen zetelen in de meest diverse Raden van Bestuur. “Kennelijk is dat een trend, waar we recent ook graag op inspelen”, aldus mede gedelegeerd bestuurder Dunja Reynaert.

Anders dan anderen

De zoektocht naar geschikt personeel is voor alle bedrijven een ultieme uitdaging. Er zijn rekruterings- en selectiebureaus die handel drijven, en er zijn bureaus die handel drijven én investeren in mensen. “Wij willen tot die tweede categorie behoren”, aldus Dunja Reynaert. “Onze missie is glashelder: voor onze opdrachtgevers de meest geschikte kandidaat vinden, en voor onze kandidaten op zoek gaan naar de job die best past bij hun capaciteiten en ambitie. Niet toevallig luidt onze bedrijfsslogan:  dream, believe, achieve.”

AGO INTERNATIONAL heeft zich sinds 1990 een reputatie opgebouwd als kwalitatieve, doelgerichte en integere partner voor niet de minste bedrijven uit de regio en uit heel het land. De referentielijst liegt er niet om. Omwille van discretie en respect voor de opdrachtgevers, wenst het management hier niet verderop in te gaan. Op vandaag heeft AGO INTERNATIONAL meer dan 70 kader- en middenkaderfuncties in de aanbieding. Met zijn verticale aanpak (19 gespecialiseerde sectoren, waarmee quasi de hele markt wordt afgedekt), heeft het een belangrijk strategisch voordeel verworven. Een multidisciplinair topteam (17) staat hiervoor garant.

Inmiddels behoort AGO INTERNATIONAL tot de top 10 van Belgische rekruterings- en selectiebureaus en is het stichtend lid van Federgon.