Patrick Levecque viert 31e verjaardag van zijn selectiekantoor Ago International

KORTRIJK – In principe zou de 30e verjaardag van Ago International in 2020 gevierd worden, maar een virus besliste daar anders over. Dus besloot eigenaar en gedelegeerd bestuurder Patrick Levecque van het hoog aangeschreven selectiekantoor Ago International het dan maar dit jaar te doen. Recent werd de fine fleur van het Vlaamse bedrijfsleven  uitgenodigd voor een avondje uit met James Bond en de nieuwste prent ‘No Time to Die‘. Een toepasselijk thema want Levecque geeft zichzelf ook de tijd om altijd door te gaan met zijn missie. (K.B.)

Een 300 tal genodigden (eigenaars, aandeelhouders en decision makers) van diverse ondernemingen uit 17 verschillende bedrijfssectoren, tekenden present. Vijf prominente gastsprekers, waaronder ere-gouverneur Paul Breyne en de CEO’s van Jetimport (Redbull), Groep Stadsbader, Mydibel en Open Tours (UK) namen ook kort het woord aangaande de jarenlange succesvolle samenwerking op het vlak van Human Resources Toprecruitment.

Ago International ontstond in 1990.  Patrick Levecque  koos van meet af aan integraal voor het selecteren en rekruteren van topkaderleden, middenkaders en bedienden. De referentielijst die Levecque  met zijn polyvalent bedrijfsteam op 31 jaar tijd kan voorleggen, oogt indrukwekkend. Bovendien heeft hij zich, entrepreneur als hij is, niet beperkt tot het zuiden van West-Vlaanderen alleen. Zijn werkterrein strekt zich ook uit naar andere provincies (Sint-Martens-Latem, Brussel) en richting het nabije buitenland, met eigen kantoren in Rijsel en  Londen. Straks komt er ook een bureau bij in Parijs. “Ons cliënteel komt uit de meest uiteenlopende sectoren van de economie, de dienstensector inbegrepen”, aldus Patrick Levecque.

Drie gelukkige partijen

2020, voor velen een uitdagend jaar, was voor Ago International een meevaller mét groei. “Zoals in alles sectoren moet een organisatie zich snel aanpassen aan de gewijzigde marktomstandigheden en dat hebben we dan ook onmiddellijk gedaan”, aldus Patrick. “We hebben bijvoorbeeld niet geaarzeld om heel snel cv’s digitaal te screenen, of ook videogesprekken en zooms te gebruiken, daar waar anderen nog grotendeels twijfelden aan deze tools”, aldus Levecque. “In totaal hebben we over het hele jaar 2020 18 absolute topfuncties ingevuld, naast 110 middenkaders alsook een 35-tal bedienden.

In vergelijking met 2019 zaten we volledig op hetzelfde peil. Onze missie is moeilijk maar ook zonneklaar. We willen aan de finish altijd drie gelukkige partijen zien: het bedrijf, de werknemer die een nieuwe job vindt, en dan zijn we ook zelf tevreden. En we houden ook van lange termijn relaties met bedrijven. Om dat te bereiken is veel inlevingsvermogen, competentie, het juiste netwerk en zijn topfuncties nodig. Daarom gaan we altijd op zoek naar het echte DNA van een bedrijf gekoppeld aan de aspiraties van de kandidaten. Ook neutrale en ‘andere’ leden van Raden van Bestuur worden meer en meer aangetrokken via Ago International.  Er is ook meer vraag naar het invullen van discrete en anonieme interim managementfuncties. Kandidaat co-investeerders komen ook ruimschoots aan hun trekken.”

De juiste attitude

Bij Ago International werken in totaal 17 gespecialiseerde recruitersfreelancers incluis. Patrick Levecque, wiens hobby onder meer schermen is, zweert als ondernemer ook bij een aantal principes die heilig zijn voor hem. Hij noemt zichzelf een voorstander van rekrutering van jongs af aan. “Op jeugdige leeftijd, via de sportclub of via een jeugdbeweging, kan je al zien wie welk talent heeft,” aldus Levecque. “Bedrijven, die klagen over schaarste in de markt, zouden zeker ook eens aan die piste moeten denken. Wie vroeg zaait, oogst later meer. Sowieso geloof ik ook sterk in de juiste attitude van een kandidaat, veeleer dan in het diploma als dusdanig. Een diploma is een first step en van belang. Maar er zijn ook andere elementen: de passie en goesting, het openstaan voor out of the box denken, de persoonlijke drive en drang naar beter, de job graag doen en zich kunnen en willen onderscheiden. Het zijn allemaal essentiële factoren om de professionele slaagkansen te verhogen.  Wij zoeken steevast naar de meest geschikte kandidaat en dat kan iemand anders zijn dan de beste. Ons gediversifieerd klantenbestand bewijst dat we professioneel werk afleveren. Ik zeg altijd: eerst dienen en pas dan verdienen.”

Info: www.ago.be